<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztatás zöldterület gondozásának átvállalásáról

Tájékoztatás zöldterület gondozásának átvállalásáról

2024-05-02 08:06:38

Tájékoztatás zöldterület gondozásának átvállalásáról

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2024. április 26. napjától már nem csak a derecskei lakóhellyel (életvitelszerű lakhatás) rendelkező 75. életévét betöltött derecskei idősek számára nyújt segítséget Derecske Város Önkormányzata, hanem a látásában vagy mozgásában fogyatékossággal, korlátozottsággal rendelkező derecskei lakosoknak is segítséget nyújt, oly módon, hogy a lakosok ingatlana előtti zöldterületek (közterület) gondozását átvállalja az ő esetükben is.

 

A kertes lakóingatlan előtti közterületi zöldterület térítésmentes gondozására irányuló igényt jelenthet be a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal Üzemeltetési és Ellátási Csoportjánál:

 

  • az a 75. életévét betöltött, vagy
  • az a látási fogyatékosságára tekintettel fogyatékossági támogatásban részesülő, vagy
  • az a mozgásában fogyatékosságára tekintettel fogyatékossági támogatásban részesülő, vagy
  • az a halmozott fogyatékosságára -amennyiben a halmozottan fogyatékosságában a b) és c) pontok valamelyikében megjelölt fogyatékosság is fennáll- tekintettel fogyatékossági támogatásban részesülő, vagy
  • az a mozgásában vagy látásában korlátozott -aki ezt hatályos szakvéleménnyel, szakhatósági állásfoglalással vagy hatóság által kibocsátott határozattal igazolni tudja- és erre tekintettel ellátásban részesülő

 

magánszemély igénylő, aki kertes lakóingatlanban életvitelszerűen él és a kertes lakóingatlanban bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

 

A magánszemély igénylő kertes lakóingatlana előtti közterületi zöldterület gondozás alóli mentesség feltétele, hogy a

  • magánszemély igénylő egyedül él, vagy
  • magánszemély igénylővel csak 75. életévét betöltött személy él, vagy
  • magánszemély igénylővel látási fogyatékosságára és/vagy mozgásában fogyatékosságára tekintettel fogyatékossági támogatásban részesülő, illetve mozgásában vagy látásában korlátozott -aki ezt hatályos szakvéleménnyel, szakhatósági állásfoglalással vagy hatóság által kibocsátott határozattal igazolni tudja- személy él életvitelszerűen.

A kertes lakóingatlan előtti közterületi zöldterület térítésmentes gondozására irányuló igényt a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal Üzemeltetési és Ellátási Csoportjánál lehet benyújtani, az erre a célra szolgáló formanyomtatványon.

 

Az igénybejelentés alapján megállapított mentességre való jogosultság egy fűnyírási szezonra érvényes, mely értelmében a fűnyírási szezon adott év április 1-től október 31-ig tart.

 

Az Önkormányzat a fűnyírási-kaszálási feladatok ellátásával a Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft-t bízza meg, az igényeket az Önkormányzat fogja a Nonprofit Kft. részére továbbítani.

 

Kérem az érintett lakosságot, hogy éljenek az Önkormányzat által felkínált lehetőséggel!

 

További információ az (54) 410-078-as telefonszám, 142-es mellékén kérhető.

Letölthető formanyomtatvány

 

Tisztelettel: 

Rácz Anikó 
polgármester

                                              








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép