<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztatás

Tájékoztatás

2021-06-14 09:00:19

Tájékoztatás

Tisztelt osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti eljárásban kérelmet benyújtó tulajdonosok!

 

A korábbi Debreceni Körzeti Földhivatal, jelenleg Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Ingatlan-nyilvántartási Osztály illetékességi területén az államilag finanszírozott osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti eljárások a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 374/2014. (XII. 31.) Korm. rendeletben meghatározottak szerint 2021 június hónap végétől az egyezségi tárgyalásokat érintően megindulnak. 

 

Derecske külterületén 86 földrészlet érintett az eljárásban, melyhez 812 kérelmezőszám tartozik.

 

374/2014. (XII. 31.) Korm. rendeletben meghatározott egyezségi tárgyalásra, a tulajdonosoknak magukkal kell hozni a személyes okmányaikat:

 személyi igazolvány, lakcímigazolvány, adókártya, 

amennyiben ezt a tárgyalást megelőzően, akár e-mailben, akár postai úton elérhetőségükkel együtt (telefonszám, e-mail cím) megküldik az ügyvédi iroda részére az gyorsítja az eljárást, rövidíti az egyezségi tárgyalás lefolytatásához és az egyidejű okiratszerkesztéshez szükséges időtartamot. 

 

A kérelmezők jelenléte az egyezség megkötéséhez elengedhetetlen. Ha nem tudnak részt venni az egyezségi tárgyaláson, lehetőségük van meghatalmazott útján gondoskodni a képviseletükről. 

 

Korábban a Kormányhivatal már megküldte a meghatalmazás mintát, melyet használni lehet az eljárás során. Felhívnom a figyelmüket arra, hogy a meghatalmazást csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha a meghatalmazást ÜGYVÉDI ELLENJEGYZÉSSEL látták el, vagy KÖZJEGYZŐI OKIRATBA foglalták. Csupán két tanú aláírásával ellátott meghatalmazás nem elegendő a megosztási eljárásban! Amennyiben az ügyfelek meghatalmazott útján képviseltetik magukat, kérem, hogy az egyezségi tárgyalást megelőzően juttassa el hozzánk a kitöltött és ellenjegyzéssel ellátott meghatalmazás szkennelt példányát is e-mailen. 

 

A tulajdonosok részére kiküldésre kerül továbbá egy ADATBEKÉRŐ ŰRLAP. Arra kérnénk a kérelmezőket, hogy ezt töltsék ki a személyes adataikkal és juttassák el hozzánk e-mailen, vagy postán, továbbá javasoljuk, hogy a felek (kérelmező tulajdonostársak) vegyék fel egymással a kapcsolatot az egyezségi sorrend kialakítása érdekében.

Ha a kérelmező tulajdonostársak között van már előzetesen megállapodás a kiosztás sorrendjéről, - akár úgy, hogy a jelenlegi használati megállapodást (amelyet a jogszabály alapján kötelező figyelembe vennünk) alapul véve szeretnék a terület megosztását - kérem, hogy ezt a sorrendet, az egyezségi tárgyalást megelőzően megküldött meghívó mellékleteként csatolt vázrajzon jelöljék be, vagy az ezt tartalmazó használati megállapodást juttassák el részünkre, ugyanis nagymértékben meggyorsítja az eljárást, ha ezek a rendelkezésünkre állnak, az okiratokat előre tudjuk szerkeszteni és a kérelmezőket az esetleges vírusfertőzéstől megóvni. 

 

Dr. Uzonyi Ügyvédi Iroda elérhetőségei:

 

Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 8. 1/15.

Tel.: (52) 537-580;  felvilágosítást az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatosan hétköznap 8.30 és 12. óra között adunk

E-mail: yvette@uzonyi.t-online.hu

 








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép