<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztatás gyermekétkeztetéssel kapcsolatban (2021. március 31.)

Tájékoztatás gyermekétkeztetéssel kapcsolatban (2021. március 31.)

2021-03-31 13:53:51

Tájékoztatás gyermekétkeztetéssel kapcsolatban (2021. március 31.)

Tájékoztatás gyermekétkeztetéssel kapcsolatban!

 

Szünidei gyermekétkeztetés

 

A koronavírus fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében a Kormány intézkedéseivel összhangban, kérünk minden szülőt, hogy a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételére vonatkozóan az alábbi tájékoztatás figyelembevételével járjanak el. 

 

A 2020/21-es tanév tavaszi szünidejére kizárólag általános és középiskolás gyermekekre (18 éves korig) 2021. április 1. (csütörtök), valamint április 6. (kedd) napjára lehetett megigényelni az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést (amely megegyezik az oktatási intézmények zárva tartásának időtartamára eső munkanapokkal).

 

Az egyszeri, déli főétel a rendelkezésre álló – jogosultakat tartalmazó – nyilvántartás ellenőrzését követően adható át a gyermek, vagy annak szülője/törvényes képviselője – akadályoztatása esetén meghatalmazottja - részére, a jelzett napokon 11:00 és 13:00 óra közötti időtartamban.

 

A nyilvántartásban azon hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek szerepelnek, akik vonatkozásában a szülő vagy törvényes képviselő az igénylőlapot korábban leadta a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal "B" épület 2. számú irodájában.

 

Az ebéd kiosztására az alábbi átvételi pontokon kerül sor:

 

  • Derecskei Bocskai István Általános Iskola és AMI tárolókonyhája,

4130 Derecske, Lengyel u. 3-5. szám.

 

Kizárólag a Keleti, Bem, Damjanich és Vasút utcai lakosok számára:

 

  • Tücsök Közösségi Ház Derecske, Damjanich u. 5/a. szám.

 

A nyári szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos tudnivalókról és határidőkről a szülők/törvényes képviselők 2021. május 15. napjáig írásban kapnak tájékoztatást, az étkezés igényléséhez szükséges formanyomtatványok megküldésével egyidejűleg.

 

Kérjük a Szülőket, hogy a koronavírus fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében a Kormány intézkedéseivel összhangban legyenek szívesek a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos ügyintézés és az ebédátvétel során betartani a kötelező előírásokat (szájat és orrot eltakaró maszk viselése, 1,5 méteres távolság betartása)! 

 

Szíves együttműködésüket ezúton köszönjük!

 

Derecske, 2021. március 31.

 

Tisztelettel:

 

Bordán Szabolcs polgármester








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép