<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztatás intézményi gyermekétkeztetésről (2023)

Tájékoztatás intézményi gyermekétkeztetésről (2023)

2023-08-07 13:26:33

Tájékoztatás intézményi gyermekétkeztetésről (2023)

TÁJÉKOZTATÓ
INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

2023.


A 2023/2024-es tanévben új lehetőségekkel bővült az intézményi gyermekétkeztetés. Az online szülői felület a www.derecske.eny.hu weboldalon érhető el a regisztrált Felhasználók részére (szülő, törvényes képviselő). A weboldal segítségével a Felhasználók (szülők) a napi megrendeléseket és lemondásokat intézhetik gyermekeik részére.

Új Felhasználók esetében a teendők első belépésnél:

Kitölteni a tájékoztató 1. számú NYILATKOZAT Online felületre történő regisztrációhoz és a 2. számú Hozzájárulói nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez megnevezésű mellékleteket, valamint eljuttatni a kitöltött, aláírt dokumentumokat:

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében:

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) épületébe vagy online a derovib@derecske.hu email címre.

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 10.  irodájába vagy online a toth.nikolett@derecske.hu email címre.

A www.derecske.eny.hu oldalon:

Amennyiben az intézményi adminisztrátor már regisztrálta a rendszerben az e-mail címét, úgy a következő lehetősége van a bejelentkezésre:

  • Ha a regisztrált e-mail cím Gmail-es cím, úgy a "Bejelentkezés Google fiókkal" gomb segítségével azonnal beléphet.
  • Ha nem Gmail-es a megadott e-mail cím, vagy nem kívánja használni a Google fiókkal történő bejelentkezést, úgy Jelszó emlékeztető funkció segítségével kérhet magának jelszót, ami segítségével a bejelentkező űrlapon beléphet. (Ebben az esetben a nem Gmail-es email címmel és az újonnan kapott jelszóval tud belépni)

 

A programba történő belépés után el kell fogadni az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET (ÁSZF).

Egy napra egy adag megrendelése lehetséges. Az online felületen keresztül a középiskolások, illetve kollégisták esetében a Felhasználónak, szülőnek minden hónap 20. napjáig kell a következő havi étkezés megrendelését elkészíteni, mivel az esetükben az „A”, illetve „B” menük közül van lehetőség választani (a megrendelést az internetes felületen „menteni”). A választás könnyítésére a menza programban az étlap feltöltésre kerül minden hónap 15-ig,

A bölcsődés, óvodás, valamint az általános iskolás 1.-5. osztály részére egész tanévre érvényes a megrendelés, mivel az ő esetükben csak az „A” menü elérhető.

 

A Felhasználó a megrendelés hónapját követő hónap legkésőbb 15. napjáig, utólag, köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díját a következő számlaszámra: 11738118-15372985-10820201. (Az étkező nevének, osztályának, csoportjának feltüntetésével) Vagy Postai úton a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal előterében kihelyezésre kerülő csekk használatával a 11738118-15372985-10820201 bankszámlaszámra. (Az étkező nevének, osztályának, csoportjának feltüntetésével.)

A szeptember havi térítési díj befizetésének határideje: 2023. október 15.

A továbbiakban a Szülő mindig a megrendelés hónapját követő hónap legkésőbb 15. napjáig köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díját.

A szolgáltatások igénybevételére vonatkozó napi változtatásokat a Felhasználó a változással érintett napot megelőző munkanapján legkésőbb 9:00 óráig köteles jelenteni.

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében:

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) elérhetőségein, a 06-54-410-010 telefonszámon.

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

A www.derecske.eny.hu oldalon a Szülőnek, Felhasználónak van lehetősége a lemondásokat rögzíteni, bármilyen kérdéssel kapcsolatban a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 10. irodájában, telefonon a 06-20-377-2059 telefonszámon érdeklődhetnek.

Kérjük a Szülőket a határidő betartására, mert a következő munkanapra vonatkozó 9:00 óra után kezdeményezett lemondást a rendszer nem engedélyezi.

 

ONLINE FIZETÉS

A derecske.eny.hu oldalra történő belépést követően a számlák menüpontra kattintva megjelenik a befizetendő számla. A mellette lévő” Befizetés” ikonra kattintva a bank fizető felületére navigál a program. Ez a funkció is már sikeresen működik. A határidőn belül megérkezett és beazonosított kifizetésekről rendszerünk egy automatikus értesítést küld a Felhasználó nyilatkozatában megadott e-mail címére.

 

KONYHAI MODUL

A 2023/2024. tanévtől egy Kártya segítségével tudják az étkeztetést igénybe venni a 6-8, illetve a 9-12. osztályos gyermekek, tanulók. A kártyát a Derecske, Lengyel utca 1-3. szám alatt (Gimi konyha), az ott kialakított kártyaolvasóval ellátott beléptető rendszeren kell az étkezés igénybevételekor érvényesíttetni.

Felhívjuk az étkezők figyelmét, hogy az étkezés igénybevétele minden esetben a Kártya érvényesítésével történik. A Kártyát a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 10.sz. irodájában lehet igényelni.

A tanulói jogviszony lejártakor a sérülésmentes kártyát le kell adni a Kártyát a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 10.sz. irodájában.

A kártya elvesztése, megrongálódása, sérülése esetén cserekártyát kártyadíj felszámítása fejében tudunk biztosítani.

 

GYERMEKÉTKEZTETÉS IGÉNYLÉSE A 2023/2024. tanévre

Kérjük a szülőket, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében az intézményi gyermekétkeztetés igényléséhez

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében:

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) épületében

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 10. sz. irodájában jelenjenek meg az alábbi kitöltött, aláírt dokumentumokkal:

  • Regisztrált és használt szülői email cím (lehetőleg gmail-es )
  • Óvodai, iskolai látogatási igazolások
  • Születési anyakönyvi kivonat másolata, amennyiben nincs a gyermeknek óvodai, iskolai látogatási igazolása
  • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításáról határozat másolata
  • Tartós betegségről, fogyatékosságról orvosi igazolás másolata
  • Nevelésbe vétel, utógondozói ellátás elrendeléséről határozat másolat
  • Az Online szülői felület regisztráció kérvényezéséhez szükséges nyilatkozat (1. számú melléklet) kitöltve (Az 1. sz. mellékletet 2 példányban kell leadni.)
  • Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez (2. számú melléklet)  kitöltve
     

További mellékletek:

 

Felhívjuk a kedves Szülők figyelmét, hogy akiknek már lejárt tartozásuk van azt mihamarabb rendezzék Derecske Város Önkormányzata irányába. A lejárt tartozásokról szeptemberben mindenkinek fizetési felszólítót fogunk küldeni. Amennyiben ezt követően sem kerül sor a számlák rendezésére, akkor a tartozások megfizetése érdekében megtesszük a szükséges jogi intézkedéseket.

 

Amennyiben nem kerül sor a megrendelés hónapját követő hónap legkésőbb 20. napjáig a számla rendezésére, a következő hónapi étkezésre a gyermek nem lesz jogosult.

Kérjük a kedves Szülők türelmét a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos adminisztratív tevékenység során.

 

Az étlapról a szülők a www.derecske.hu honlapon, illetve a szülői felületen is megjelenítésre fog kerülni az A, B, menü tartalma.

 

Az étkezéssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek, intézkedhetnek:

 

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében:

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.)

2023. augusztus 23. napjától legkésőbb 2023. szeptember 15. napjáig

Telefonszám: 06-54-410-010

 

Az étkezés lemondása, igénylése a bölcsődés és óvodás korú gyermekek esetében a fenti telefonszámon továbbra is lemondható.

 

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.)

„A” épület 10.sz. iroda

Telefonszám: 06-20-377-2059

Elektronikusan a toth.nikolett@derecske.hu email címen.

 

 

2023. augusztus 14. napjától legkésőbb 2023. augusztus 30. napjáig, ahhoz 2023. augusztus 31. napján 9:00 óráig megrendelésre kerülhessen 2023. szeptember 01. napjára minden gyermek esetében az étkezés.

 

Derecske, 2023. július 4.

Tisztelettel: 

Rácz Anikó 
polgármester

                                                             








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép