<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Veszélyhelyzet megszűnése-2020. június 18.

Veszélyhelyzet megszűnése-2020. június 18.

2020-06-19 12:00:56

Veszélyhelyzet megszűnése-2020. június 18.

KEDVES DERECSKEIEK! 

 

2020. június 18. napjával Magyarországon megszűnt a veszélyhelyzet, amely március 11. óta volt érvényben az országban. Ebből következően az alábbi országos rendelkezések lépnek érvénybe: 
 

- Megszűnik a vásárlási idősáv, a továbbiakban nem kell fenntartani a 65 év felettiek számára meghatározott 9-12 óra közötti sávot sem az üzletekben, sem pedig a piacon.
- Az üzletekben a maszk viselése, az arc eltakarása továbbra is kötelező, kivéve a 6 év alatti gyermekeket.
- A jelenlegi döntés szerint az 500 fő alatti, zenés-táncos rendezvények megtarthatók, zárt térben is.

- Az utazási korlátozások megszűnnek az Európai Unió (illetve az Európai Gazdasági Térség) tagországaira vonatkozóan (kivéve Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságát).

- A veszélyhelyzet megszüntetését követően a Kormány egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezet be.

 

Ezzel párhuzamosan városunk élete az alábbiak szerint változik:

 

VÁROSI PIAC


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 65 év felettiekre vonatkozó vásárlási idősáv a Városi Piacon 2020. június 26. péntektől megszűnik, tehát a piacot nyitvatartási időben (pénteki napokon 5.30-tól 10.00-ig) minden korosztály időkorlátozás nélkül látogathatja.
 

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR


Június 22-én, hétfőtől a Művelődési Központ a Derecske, Rákóczi út 10. szám alatti irodahelyiségben biztosítja a személyes ügyfélfogadást. A Városi Könyvtár a megszokott helyén a felújítás miatt zárva tart. A könyvtár 2020. július 1-3. között a Rákóczi út 10. szám alatti irodahelyiségben lehetőséget biztosít a könyvtári dokumentumok visszavitelére. 

 

GONDOZÁSI KÖZPONT

 
A veszélyhelyzet megszűnésével párhuzamosan a Gondozási Központ szolgáltatásai is újból elérhetőek lesznek. Örvendetes, hogy újra látogatható az idősek klubja és a pszichiátriai betegek nappali intézményét! 

 

Derecskén a veszélyhelyzet alatt összesen 35 személy került hatósági házi karanténba. Városunkban továbbra sincs igazolt, koronavírussal fertőzött beteg.

 

Kedves Derecskeiek! 

 

Nehéz időszak áll mögöttünk, melyben sokszor nem tudhattuk, hogy mit hoz a holnap vagy akár a következő óra. Hálás szívvel szeretném megköszönni mindenkinek az együttműködést, a fegyelmezettséget, a szabálykövető magatartást. Öröm volt megtapasztalni, hogy olyan városban élhetünk, ahol az emberek odafigyelnek egymásra, fontos a család és a közösség.

 

Kérem, hogy az elkövetkezendő időszakban is vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Derecske, 2020. június 19. 

 

 

Tisztelettel:

 

Bordán Szabolcs
polgármester
Megosztás közösségi oldalakon