<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> XX. Regionális Kürtöstalálkozó

XX. Regionális Kürtöstalálkozó

2021-03-09 15:30:50

XX. Regionális Kürtöstalálkozó

XX. Regionális Kürtöstalálkozó 

 

Az első találkozónkon még csak álmodozni tudtam arról, hogy majd lesz talán V., aztán arról, hogy lesz X. alkalom, amikor a megyei kürtanárok összegyűlhetünk egy kicsit szakmázni. Meg tudjuk szélesebb körben is mutatni hétköznapi munkánk eredményeit, ráadásul olyan fórumon, ahol mindenki ért hozzá.

Az évek során ezekből az alkalmakból lett egy olyan népszerű esemény, amit a tanítványaink és a tanárok is nagyon várnak és örömmel jönnek Derecskére. A jelzésekből gondolom, hogy még a zongorakísérő kollégák sem nyűgnek fogják fel, akiket egyébként külön köszönet és dicséret illet plusz munkájukért. 

A gyerekek délelőtti szereplése után, mindig rendeztünk színvonalas Díszhangversenyeket is, ahol gyakran a legjobb produkciókból összeválogatott műsort lehetett újra meghallgatni, de volt mikor fellépett a tanárokból összeállított kürtegyüttes, meghívott kürtművész szólista. Szinte hihetetlen, de a X. és a XV. alkalomra a méltán világhírű Budapest Fesztivál Kürtkvartettet sikerült idehozni Derecskére egy hangverseny erejéig, melyek végén a növendékeink is beülhettek a nagynevű művészek mellé, közösen adták elő a zárószámot!

Ilyen élmények után kezdett természetessé válni az esemény és várható volt, hogy eljön majd a XX. alkalom is. 

Hát eljött, de eljött egy ronda vírus is, ami miatt most online formában lehetett csak megrendezni. Alkalmazkodtunk egy új helyzethez és megoldottuk. A bajok ellenére sorra érkeztek a videófelvételek, 12 intézményből összesen 28 jelentkező műsorát és jelentkezési lapját kaptuk meg!  

Derecskét 3 tanuló képviselte, tanáruk Krucsó Zoltán, zongorán közreműködött Szamosközi GergőLászló Dénes Máté Aranyminősítést, Arany József Kiemelt Aranyminősítést, Szabó Zsombor Ezüstminősítést kapott.

A szakmai zsűri ezúttal a derecskei művészeti iskola rézfúvós tanáraiból állt, köszönet a közreműködésükért. Feladatuk nehézsége abban állt, hogy eldöntsék, a sok szép bemutatóból melyik a szebb. Lelkes kürtös kollégáimnak óriási elismerés munkájukért és a kiváló zongorakísérőknek külön köszönet! A technikai segítségért Szamosközi Gergőnek, az adminisztrációs munkáért pedig Kiss Jolinak hála. 

Hűséges támogatóink most is mellettünk voltak, köszönöm segítségüket.

 

 

Tisztelettel:

Krucsó Zoltán








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép