Kezdőlap  >>  VÍZ NÉLKÜL NINCS ÉLET, VÍZ NÉLKÜL NINCS FEJLŐDÉS SEM! - DERECSKE VÁROS RÉGI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPÉNEK, SZIGETELETLEN OXIDÁCIÓS TÓRENDSZERÉNEK REKULTIVÁCIÓJA

VÍZ NÉLKÜL NINCS ÉLET, VÍZ NÉLKÜL NINCS FEJLŐDÉS SEM! - DERECSKE VÁROS RÉGI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPÉNEK, SZIGETELETLEN OXIDÁCIÓS TÓRENDSZERÉNEK REKULTIVÁCIÓJA

Figyelem! Ez a cikk a korábbi derecske.hu-ról származik, ezért nem minden tartalom jelenik meg helyesen. Előfordulhat, hogy a megjelenés idején pontos információk mára már elavultak!

           

Kedvezményezett neve: Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft.

A projekt címe: „Víz nélkül nincs élet, víz nélkül nincs fejlõdés sem!”- Derecske város régi szennyvíztisztító telepének, szigeteletlen oxidációs tórendszerének rekultivációja”

Támogatás összege: 89.872.830 Ft
Támogatás mértéke: 90 %
Projektazonosító száma: ÉAOP-5.1.2/C-11-2011-0009

Projekt tervezett befejezése: 2014.11.25.
Projekt tartalmának bemutatása:
A Derecskei székhelyû Városgazdálkodási Nonprofit Kft. az Új Széchenyi Terv, Észak Alföldi Operatív Programja keretében pályázott szennyvíztisztító telep és tórendszer felújítása céljából. A benyújtott pályázat közel 90 millió Ft uniós támogatást nyert el.
A rekultiváció során a következõ feladatokat végezték el: - a tisztított szennyvíz kitermelése a 3 tározóból és szennyvíztisztító telepen történõ tisztítása; - az oxidációs tavak mûtárgyainak bontása és eltávolítása; - A töltések elbontása, a terep rendezése, mely során az eredeti terepviszonyokat állították vissza - a terület fásítása - a monitoring rendszer továbbfejlesztése és üzemeltetése. A rekultiváció elvégzésével a további szennyezés megakadályozható. A fejlesztés eredményeként hosszú távon elkerülhetõvé vált az életminõség további romlása, a kritikus közegészségi helyzet és ennek következtében a mezõgazdaság és az idegenforgalom visszaszorulása.

Megosztás közösségi oldalakon
cloud Időjárás
Facebook oldalunk
Kiadványaink
YouTube csatorna
Hirdetés