<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> TÁJÉKOZTATÓ  INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL 2020.

TÁJÉKOZTATÓ  INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL 2020.

2020-08-19 18:54:01

TÁJÉKOZTATÓ  INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL  2020.

TÁJÉKOZTATÓ 
INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

2020.

 

A 2020/2021-es tanévben új lehetőségekkel bővül az intézményi gyermekétkeztetés.

 

ONLINE SZÜLŐI FELÜLET

www.derecske.eny.hu weboldal a regisztrált Felhasználó (szülő, törvényes képviselő) kiskorú gyermekének étkezés megrendelési, és lemondási szolgáltatásait gyűjti össze. A weboldal segítségével a Felhasználók (szülők) a napi megrendeléseket és lemondásokat intézhetik gyermekeik részére.

 

Teendők első belépésnél:

A www.derecske.eny.hu oldalon:

Amennyiben az intézményi adminisztrátor már regisztrálta a rendszerben az e-mail címét, úgy a következő lehetősége van a bejelentkezésre:

  • Ha a regisztrált e-mail cím GMail-es cím, úgy a "Bejelentkezés Google fiókkal" gomb segítségével azonnal beléphet.
  • Ha nem GMail-es a megadott e-mail cím, vagy nem kívánja használni a Google fiókkal történő bejelentkezést, úgy Jelszó emlékeztető funkció segítségével kérhet magának jelszót, ami segítségével az itt lévő bejelentkező űrlapon beléphet. (Ebben az esetben a nem GMail-es email címmel és az újonnan kapott jelszóval tud belépni)

A programba történő belépés után el kell fogadni az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET (ÁSZF).

Egy napra egy adag megrendelése lehetséges. Az online felületen keresztül a Felhasználónak, szülőnek minden hónapban az 1. és az 5. nap között kell a rákövetkező havi étkezés megrendelését elkészíteni (a megrendelést az internetes felületen „menteni”). 

A korábban megszokott utólagos fizetés helyett a 2020/2021. tanévben a Felhasználó a megrendelés hónapját megelőző hónap legkésőbb 15. napjáig köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díját a következő számlaszámra: 11738118-15372985-10820201. (Az étkező nevének, osztályának, csoportjának feltüntetésével) Vagy Postai úton a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal előterében kihelyezésre kerülő csekk használatával a 11738118-15372985-10820201 bankszámlaszámra. (Az étkező nevének, osztályának, csoportjának feltüntetésével.)

A szeptember havi térítési díj befizetésének határideje: 2020. szeptember 15.

Az október havi térítési díj befizetésének határideje: 2020. szeptember 30.

A november havi térítési díj befizetésének határideje: 2020. október 15.

A továbbiakban a Szülő mindig a megrendelés hónapját megelőző hónap legkésőbb 15. napjáig köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díját.

A szolgáltatások igénybevételére vonatkozó napi változtatásokat a Felhasználó a változással érintett napot megelőző munkanapján legkésőbb 10:00 óráig köteles jelenteni a www.derecske.eny.hu oldalon. A lemondott étkezések térítési díja a következő befizetésnél kerül jóváírásra. A következő munkanapra vonatkozó 10:00 óra után kezdeményezett lemondást a rendszer nem engedélyezi.

 

ONLINE FIZETÉS

A derecske.eny.hu oldalra történő belépést követően a számlák menüpontra kattintva megjelenik a befizetendő számla. A mellette lévő” Befizetés” ikonra kattintva a bank fizető felületére navigál a program. (Ez a funkció a későbbiekben fog működni.)

A határidőn belül megérkezett és beazonosított kifizetésekről rendszerünk egy automatikus értesítést küld az Ön, nyilatkozatában megadott e-mail címére. 

A számlák minden esetben teljes hónapra kerülnek kiállításra, igazodva az intézmény tanítási rendjéhez. A teljes hónapra megrendelt étkezés korrigálható a kívánt napok lemondásával.

 

KONYHAI MODUL

A korábbi évektől eltérően a továbbiakban ÉTKEZÉSI JEGY nem kerül biztosításra az 
5-8., illetve a 9-12. osztályosok részére,
 ehelyett egy Kártya segítségével tudják az étkeztetést igénybe venni a továbbiakban a 6-8, illetve a 9-12. osztályos gyermekek, tanulók. A kártyát a Derecske, Lengyel utca 1-3. szám alatt (Gimi konyha), az ott kialakított kártyaolvasóval ellátott beléptető rendszeren kell az étkezés igénybevételekor érvényesíttetni.

A Kártya díja (500 Ft) az első, illetve a szeptember havi számlába kerül beépítésre és kell a szülőnek megfizetni a 6-8., illetve a 9-12. osztályos tanulók esetében. A tanulói jogviszony lejártakor a sérülésmentes kártya leadása ellenében, visszatérítjük a kártyadíjat a szülők felé.

A kártya elvesztése, megrongálódása, sérülése esetén cserekártyát újabb kártyadíj felszámítása fejében tudunk biztosítani. 

 

GYERMEKÉTKEZTETÉS IGÉNYLÉSE

Kérjük a Szülőket, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében az intézményi gyermekétkeztetés igényléséhez 

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében: 

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) épületében

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 6. sz. irodájában jelenjenek meg az alábbi kitöltött, aláírt dokumentumokkal:

  • Regisztrált és használt szülői email cím (lehetőleg gmail-es )
  • Óvodai, iskolai látogatási igazolások
  • Születési anyakönyvi kivonat másolata, amennyiben nincs a gyermeknek óvodai, iskolai látogatási igazolása
  • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításáról határozat másolata
  • Tartós betegségről, fogyatékosságról orvosi igazolás másolata
  • Nevelésbe vétel, utógondozói ellátás elrendeléséről határozat másolat
  • Az Online szülői felület regisztráció kérvényezéséhez szükséges nyilatkozat kitöltve, illetve a Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez kitöltve, amely a tájékoztató mellékletében található 1 és 2. számú mellékletek (Mindenki számára kötelezőek!) 

(Az 1. sz. mellékletet 2 példányban kell leadni.)

További mellékletek:

  • Ingyenes étkezők esetében: 3. számú melléklet
  • 50 %-os térítési díjat fizetők esetében (általános iskolás): 3. számú melléklet és 4. számú melléklet
  • 50 %-os térítési díjat fizetők esetében (középiskolás): 3. számú melléklet és 5. számú melléklet
  • Teljes árú térítési díjat fizetők esetében: 6. számú melléklet 
  • Átmeneti gondozásban lévők, nevelésbe vett gyermekek esetében plusz melléklet még a 7. számú melléklet
  • Étkeztetési típus változtatása esetén: 8. számú melléklet (későbbiekben)

 

Felhívjuk a kedves Szülők figyelmét, hogy akiknek már lejárt tartozásuk van azt mihamarabb rendezzék Derecske Város Önkormányzata irányába. A lejárt tartozásokról szeptemberben mindenkinek fizetési felszólítót fogunk küldeni. Amennyiben ezt követően sem kerül sor a számlák rendezésére, akkor a tartozások megfizetése érdekében megtesszük a szükséges jogi intézkedéseket.

A 2020/2021. tanévben az előre számlázás miatt a szülő a megrendelés hónapját megelőző hónap legkésőbb 15. napjáig köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díjat. Így tudja a gyermek a követkető havi étkezést igénybe venni. Amennyiben nem kerül sor a megrendelés hónapját megelőző hónap legkésőbb 15. napjáig a számla rendezésére, így a következő hónapi étkezésre a gyermek nem lesz jogosult. 

Kérjük a kedves Szülők türelmét a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos adminisztratív tevékenység során, illetve kérjük a Szülőket, hogy a koronavírus fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében a Kormány intézkedéseivel összhangban legyenek szívesek az ügyintézés során betartani a kötelező előírásokat. 

Az étlapról a szülők a www.derecske.hu honlapon, illetve a szülői felületen is megjelenítésre fog kerülni az A, B, C menü tartalma.

 

Az étkezéssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében: 

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.)

Telefonszám: 06-54-410-010

Az étkezés lemondása, igénylése a bölcsődés és óvodás korú gyermekek esetében a fenti telefonszámon továbbra is lemondható.

 

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.)

„A” épület 6. sz. iroda

Telefonszám: 06-20-377-2059

 

Derecske, 2020. augusztus 19.

 

Tisztelettel:

 

Bordán Szabolcs

polgármester

                                                                  

 

 

1. számú melléklet - Nyilatkozat Online felületre történő regisztrációhoz

2. számú melléklet - Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez 

3. számú melléklet - Nyilatkozat a Gyvt. 21/B. § (1) bekezdés b)–d) pontja és a Gyvt. 21/B. § (2) bekezdése szerinti ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez

4. számú melléklet - Nyilatkozat 50 %-os térítési díj kedvezmény igénybevételéhez (általános iskola)

5. számú melléklet - Nyilatkozat 50 %-os térítési díj kedvezmény igénybevételéhez (gimnázium)

6. számú melléklet - Nyilatkozat intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez térítési díj ellenében

7. számú melléklet - Igazolás az átmeneti gondozásban lévő, az ideiglenes hatállyal elhelyezett és a nevelésbe vett gyermek ingyenes bölcsődei, mini bölcsődei gondozásra és a nevelésbe vett gyermek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt ingyenes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételére való jogosultságához

8. számú melléklet - Kérelem étkezési típus megváltoztatására (Leadási határidő: befizetést megelőző hónap 20-a)








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép